SUP 11 Merentocht vanaf Watersportcamping Heeg

Een van de allerleukste watersporten die je in Friesland kan beoefenen vind ik toch wel het SUP-pen, oftewel: Stand Up Paddle. Zelf heb ik dit anderhalf jaar geleden mogen doen in Sneek, en sindsdien heb ik mijzelf voorgenomen om dit toch echt vaker te gaan doen. Voor de echte enthousiastelingen is het ook mogelijk om mee te doen met de SUP 11 Citytour, oftewel de Elfstedentocht per SUP. Voor degenen die dat nét even teveel van het goede is wordt er ook een SUP 11 Merentocht gehouden.

De SUP 11 Merentocht gaat vandaag van start vanuit Watersportcamping Heech in Heeg. Van 10 tot en met 12 juli peddelen deelnemers 120 kilometer door de Súdwesthoek van Friesland. De tocht start en eindigt iedere dag in Heeg. Op vrijdagmiddag wordt er naast de tocht voor de volwassen deelnemers ook de jeugdsprintwedstrijden gehouden in het centrum van Heeg. Vrijdagavond is er een sprintwedstrijd voor volwassenen. Zaterdag is de eerste wedstrijddag met een route van 40 kilometer, zondag is de tweede wedstrijddag met eveneens een route van 40 kilometer. Het startschot wordt beide dagen gegeven om 9.00 uur. Ook worden er beide dagen toertochten gehouden van maximaal 20 kilometer.

Meer informatie over de SUP 11 Merentocht? Kijk dan op de Facebookpagina van de organisatie.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Uittip 11, 12 en 13 juli: SUP 11 Meren Tocht
Lees ook:6e Kennedymars Fryslân dit weekend gelopen
Lees ook:Elfstedenwandeltocht van start
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience
Lees ook:Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>