Rubriek: Algemeen

Frysk Spraakwetter voor Serious Request

Overal in Friesland worden momenteel acties gehouden voor Serious Request van 3FM. Gisteren, toen ik op Wâldrock The Reunion was, kwam ik een aantal vrolijk geklede dames tegen die flesjes drinkwater verkochten voor het goede doel. En niet zomaar water, ‘Frysk Spraakwetter’. ‘Noait wer om in wurd ferlegen’, belooft de verpakking. Ik kocht een flesje

Lees verder...

Uitnodigingen verwantschapsonderzoek verstuurd

Meer dan 8000 uitnodigingen voor het DNA-verwantschapsonderzoek naar aanleiding van de moord op Marianne Vaatstra in 1999 zijn verstuurd naar mannen die ten tijde van de moord in een straal van 5 kilometer rondom de plaats delict woonden. Vanaf 29 september gaat het afnemen van het DNA van start.

Lees verder...

Verslag pompoenfestival Jellum/Bears

Afgelopen zaterdag schreef ik over het pompoenfestival in Jellum/Bears, dat zijn aftrap op zaterdag beleefde. In een opwelling gingen we gisteren zelf een kijkje nemen bij het feest van de pompoenoogst om terug te komen met een joekel van een pompoen.

Lees verder...

Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

Er moet onderzocht worden of er alternatieven zijn voor het geval Defensie de vliegbasis in Leeuwarden moet sluiten. Dat stelt het Friese Statenlid Jelle Hiemstra van de provinciale partij Friese Koers zaterdag in de Leeuwarder Courant. Volgens Hiemstra moet er onderzocht worden of het ook mogelijk is om commerciële vluchten te gaan verzorgen vanaf de vliegbasis

Lees verder...

3000 huishoudens zonder water

Gisteren was zo mogelijk de warmste dag van het jaar, met temperaturen boven de 30 graden in Friesland; bad luck voor inwoners van de Leeuwarder wijk Westeinde. Door een leidingbreuk kwam er namelijk geen water uit de kranen. Maar liefst 3000 huishoudens werden getroffen door de breuk, die om plusminus half 6 was verholpen.

Lees verder...