Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience

Naast de elfstedentocht per Stand Up Paddle staat er volgende week nog een elfstedentocht op het programma. Op vrijdag 4 september start de driedaagse mountainbike-elfstedentocht, ook wel 11-steden MTB-Xperience genaamd. De vierde editie van deze Xperience start vanuit het historische centrum van Dokkum, vanuit de Bonifatiuskapel, op vrijdagmiddag om 12.00 uur. Er doen 180 deelnemers mee aan de elfstedentocht.

Admiraliteitsdagen Dokkum

De eerste etappe zal 110 kilometer lang zijn en finishen in Burgum waar overnacht wordt in de tuin van Glinstra State. De volgende dag wordt 150 kilometer gereden naar Molkwerum. De laatste dag wordt er 173 kilometer per MTB gereden weer richting het centrum van Dokkum, waar op dat moment de Admiraliteitsdagen in volle gang zullen zijn.

Speciale routes

Deze elfstedentocht is niet zomaar een elfstedentocht langs de elf Friese steden. De routes, die speciaal voor het evenement worden vrijgegeven, maken het een bijzondere tocht. De speciale routes zijn te danken aan 13 gemeentes, de Provincie, Staatsbosbeheer, het Fryske Gea en maar liefst tweehonderd landeigenaren.

Fietsen door De Walrus

Uniek aan de routes zijn ook de verrassingen in de route. Vorig jaar fietsten de deelnemers bijvoorbeeld door een ligboxstal. Dit jaar fietsen de deelnemers door het restaurant De Walrus in Leeuwarden en wordt er gereden over een gedeelte van De Centrale As.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Zestiende Lauwersland Fietsvierdaagse trekt fietsliefhebbers uit hele land
Lees ook:Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start
Lees ook:Fietselfstedentocht 2016 foto’s
Lees ook:SUP 11 Merentocht vanaf Watersportcamping Heeg
Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>