Elfstedenwandeltocht van start

De stempelpost in Dokkum (2013)

Vanochtend om 7.00 uur zijn de eerste wandelaars van de Wandelelfstedentocht van start gegaan. In vijf dagen tijd lopen de wandelaars een afstand van 210 kilometer (209,02 om precies te zijn), langs alle elf steden van Friesland. De start was vanochtend in Leeuwarden. Vandaag lopen de wandelaars een afstand van 49,84 kilometer naar Sloten.

Programma Elfstedenwandeltocht

De komende dagen zien er als volgt uit: woensdag wordt er van Sloten naar Workum gewandeld, een afstand van 44,91 kilometer. Donderdag vertrekken de wandelaars van Workum naar hun eindbestemming Franeker, 42,37 kilometer. Op dag vier lopen de wandelaars een afstand van 43,33 kilometer van Franeker naar Dokkum om op zaterdag, de laatste dag, de kortste afstand neer te zetten: 28,57 kilometer.

Route Elfstedenwandeltocht

Elfstedenkruisje

Het is dit jaar de 69e keer dat de Wandelelfstedentocht wordt georganiseerd. Deelnemers die zowel de Elfstedentocht hebben gewandeld als hebben geschaatst en gefietst, komen in aanmerking voor een extra bijzonder Elfstedenkruisje.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start
Lees ook:Foto’s wandelelfstedentocht 2016 zaterdag
Lees ook:6e Kennedymars Fryslân dit weekend gelopen
Lees ook:Vijftigjarig bestaan Museum ‘t Fiskershúske wordt gevierd met wandeltocht
Lees ook:Kraamafdeling Sionsberg Dokkum nu echt dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>