Doetip: Ga eens Stand Up Paddlen in Sneek

Twee weken geleden maakte ik op uitnodiging van Beleef Friesland en Cherry Picker een reisje door de provincie met als thema: Beleef Friesland: water en méér! Tijdens deze reis wilde Beleef Friesland laten zien wat Friesland zoal te bieden heeft, op het gebied van watersport, maar ook wat er in de watersportgebieden nog meer te beleven valt. Friesland.blog.nl verzamelde tien tips voor jou over wat er te doen valt in deze provincie die deze weken online komen. Deel 7: Stand Up Paddle in Sneek.

Helemaal hip, hot en happening is Stand Up Paddle, kortweg SUP. Sinds de geboren Friezin Anne-Marie Reichman, die tegenwoordig op Hawaii woont, het SUP’en in Friesland introduceerde kijkt (bijna) niemand er meer vreemd van op. Al staande op een surfplank peddel je door de Friese steden. Een sportieve manier om een stad te bekijken. In Sneek is er één keer per week een clubje dat bij elkaar komt en samen aan het SUPpen is, maar het is ook mogelijk om een SUP-board te huren en er zelf op uit te gaan. Het leuke van dit uitje is dat je het kan doen met het hele gezin, het is namelijk niet een moeilijke sport om te beoefenen. Dat bukken onder de bruggen door heb je zo onder de knie. Bij JFT Watersport in Sneek huur je al een board voor een uur voor een tientje. Voor een halve dag betaal je 25 euro en voor een hele dag ben je slechts 35 euro kwijt. Wanneer het koud is is het handig om een wetsuit te dragen, maar op zonnige dagen is dat niet nodig.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Bezoektip: Activiteitenboerderij de Wartenster in Warten
Lees ook:Doetip: Overnachten in een scheepshuisje in Terherne
Lees ook:Stadsherberg Sneek; compleet vernieuwd hotel in pand van Jikke Ozinga
Lees ook:Bezoektip: de Waterpoort in Sneek
Lees ook:Doetip: Verken de Alde Feanen per sloep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>