Leeuwarden – Fryslân 2018

2018 lijkt nog ver weg, maar zo langzamerhand gaan we al snel die kant op. 2018 is het jaar waarin de stad Leeuwarden en de provincie Fryslân zichzelf willen laten zien aan heel Europa. Leeuwarden – Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Leeuwarden als centrum van Europa

Ieder jaar wordt er door het Europees Parlement een stad uitgekozen als culturele hoofdstad van Europa. Voor 2018 is dat Leeuwarden. Met de titel culturele hoofdstad van Europa wordt Leeuwarden een jaar lang het centrum van Europa, en krijgen de inwoners van de Europese Unie een unieke kijk in wat er allemaal leeft en speelt in deze stad.

Thema’s Leeuwarden – Fryslân 2018

Leeuwarden – Fryslân 2018 richt zich op een aantal pijlers: Iepen Mienskip (Open Gemeenschap), Gemeenschap en Diversiteit, Lab Lwd, Natuur en Cultuur, Stad en Platteland en Royal Friesian. 

Samen is het codewoord

Iepen Mienskip is het hoofdthema van dit culturele jaar. Samenwerken op alle fronten. In het thema Gemeenschap en Diversiteit worden verbindingen gezocht. Of het nou gaat om hardrockers met bejaarden of sporters met allochtonen, de verschillen mogen gevierd worden! Lab Lwd richt zich op vernieuwing, en Natuur en Cultuur gaat over de relatie tussen de mens en de omgeving. Bij de pijler Stad en Platteland wordt er gekeken naar hoe men het beste van die twee samen kan brengen en bij Royal Friesian wordt gekeken naar het bijzondere verleden van de Friezen.

Laat je zien

Leeuwarden – Fryslân 2018 biedt ondernemers, verenigingen en clubs de kans om zichzelf voor eens en altijd op de kaart te zetten. Tijdens het jaar 2018, maar ook daarvoor al. Eén van die manieren om jezelf te laten zien is op de website Leeuwarden2018.nl. Op deze website kunnen ondernemers, verenigingen en clubs zichzelf presenteren voor een groot publiek. Een aanrader!

Hier op Friesland.blog.nl hoop ik de komende jaren mijn lezers te kunnen voorzien van leuke nieuwtjes, aankondigingen en verslagen van activiteiten rondom Leeuwarden – Fryslân 2018. Organiseer je zelf een leuk evenement of heb je een persbericht rondom de culturele hoofdstad? Ik hoor graag van je.

Oldehove Leeuwarden

Het symbool van Leeuwarden: de Oldehove