6e Kennedymars Fryslân dit weekend gelopen

De zesde Kennedymars Fryslân is gisteravond van start gegaan. Een kleine duizend deelnemers deden mee met de verschillende wandeltochten. Er kon gekozen worden tussen afstanden van 25, 40 en 80 kilometer. Ook kon er gekozen worden uit dag- of nachtwandeltochten. 

80 kilometer

De tocht van 80 kilometer ging als eerst van start in de feesttent in Driesum/Wâlterswâld om 22.00 uur. Het startschot werd gegeven door burgermeester Arie Aalbers van de gemeente Dantumadiel. Vanochtend vroeg zijn de eerste deelnemers van deze tocht alweer binnengekomen.

Regenbuien

De lopers hebben een zware tocht erop zitten met zware regenbuien. De tocht ging naar Dokkum, weer terug naar Driesum/Wâlterswâld om door de feesttent verder te gaan richting De Valom, Rinsumageast, Aldtsjerk, Oentsjerk, Feanwâldsterwal, De Westereen, De Mieden, De Triemen, Aldwâld, Westergeest, Driezum en kwamen in Wâlterswâld weer bij de finish.

Geschiedenis

Deelnemers aan de Kennedymars komen uit het hele land om mee te doen met deze zware tocht. De Kennedymars dankt zijn naam aan de voormalige president John F. Kennedy uit Amerika die zich in 1963 afvroeg of de Amerikaanse officieren en mariniers voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur 50 mijl (80 kilometer) te lopen. Robert F. Kennedy, de minister van justitie liep, om het goede voorbeeld te geven, ongetraind deze afstand. Na deze tocht zouden nog velen zijn voorbeeld volgen. Tegenwoordig wordt de Kennedymars overigens veelal wél gelopen na een goede voorbereiding.

Lees ook:Kennedymars Fryslân dit jaar over nieuwe route
Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:SUP 11 Merentocht vanaf Watersportcamping Heeg
Lees ook:Dit jaar geen Kennedymars Fryslân
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>