Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je de Elfstedentocht kunt afleggen dat ik wel eens een beetje de tel kwijt ben. Afgelopen week werd de Elfstedentocht nog per Stand Up Paddle en mountainbike verreden. Op 20 september kiest men voor een hele andere manier van voortbewegen, namelijk per Porsche! In totaal doen er meer dan 140 deelnemers mee, die vanaf het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden de elf steden van Friesland aan zullen gaan. Zowel oldtimers als de modernste Porsches doen mee met de tocht. Tussen de deelnemers zit zelfs iemand met een Porsche Master tractor uit 1961. De Elfstedentocht wordt georganiseerd door 911Events.

Elfstedenkruisje

De deelnemers kunnen dan echter gewoon in hun wagen zitten tijdens de tocht, desondanks wordt er ook voor hun voor uitdaging gezorgd. De organisatie heeft voor hen een aantal opdrachten in de route verwerkt. Wanneer de deelnemers deze opdrachten volbracht hebben krijgen zij het Elfsteden-kruisje.

Met de deelname aan de Elfstedentocht per Porsche wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonaldhuis Friesland.

De start vindt plaats om 9.00 uur. Rond 17.00 uur worden de deelnemers terugverwacht bij het Oldehoofsterkerkhof.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Alle Elfstedentocht-leden mogen voortaan meedoen met Elfstedentocht
Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht
Lees ook:Fietselfstedentocht 2016 foto’s
Lees ook:Koning Willem-Alexander draagt Elfstedenkruisje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>