Ameland ontdekken op een elektrische scooter

Scooter AmelandIn het weekend van Pasen vertoefde ik met mijn kersverse echtgenoot op Ameland. Voor Travel.blog.nl schreef ik aan de hand van dit bezoek een blogpost met een aantal tips. Tips, die ook op Friesland.blog.nl niet misstaan. Daarom ook op deze blog een aantal verschillende blogposts met tips over het eiland. In deze post: Ameland ontdekken op een scooter.

Scooter huren

We huurden bij Nobel Fietsverhuur in Nes een scooter. Niet één met een ronkende uitlaat, maar een elektrische scooter. Het voertuig haalde vijfentwintig kilometer per uur, en dat was ook meer dan genoeg. In dit tempo konden we in alle rust genieten van het eiland. En omdat de scooter elektrisch is, verstoor je er de rust op het eiland ook nog eens niet mee. We reden op de scooter van Nes naar Ballum, van Ballum naar Hollum en van Hollum via de dijk weer richting Nes. We kwamen langs de vuurtoren, langs het strand, door de duinen. Het was in één woord: heerlijk! Echt een aanrader om te doen wanneer je op het eiland bent, wij gaan dit zeker vaker doen, ook op andere bestemmingen.

Stroom voor vijftig kilometer

In de accu van de scooter zit genoeg stroom om zo’n vijftig kilometer te rijden, een beetje afhankelijk van de weerstand van wind en het rijden door heuvels. De medewerker van Nobel Fietsverhuur vertelde ons dat er ook wel eens tachtig kilometer mee gereden is. Mocht je ‘s ochtends vroeg een scooter huren en halverwege de dag weer in Nes zijn om een broodje te eten, dan kan je de scooter weer terugbrengen naar Nobel. Zij zetten de scooter dan zolang je lunchpauze duurt aan de stroom, en ben jij weer verzekerd van zo’n dertig kilometer extra scooterplezier.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Zeiken voor stroom!
Lees ook:De Walrus in Sneek hoogste Friese notering in Café Top 100
Lees ook:Ameland krijgt Nederlands grootste zonnepark met 23.000 panelen
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Ameland
Lees ook:Tips: Uit eten op Ameland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ameland ontdekken op een elektrische scooter

  1. Manon

    In mijn ogen is dit ook zeer goed voor het milieu.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>