Kollumerpomp verbreekt wereldrecord bierdoppen leggen

Het Friese dorpje Kollumerpomp, goed voor 489 inwoners, verzamelde in iets meer dan een jaar tijd meer dan tweehonderdduizend bierdoppen. Met die tweehonderdduizend bierdoppen heeft het dorp gisteren een wereldrecord verbroken; het wereldrecord bierdoppen leggen. In totaal werd er een lijn gemaakt van 946 meter en 27 centimeter, gemaakt met 216.642 bierdoppen. De bierdoppen kwamen niet alleen uit eigen gelederen, maar ook van voetbalverenigingen uit de regio.

Het idee voor de wereldrecordpoging kwam van Maaike Postma van de Culturele Commissie van het dorp. Zij benaderde de Oranjevereniging in Kollumerpomp, die het een prachtidee vond om uit te voeren tijdens de jaarlijkse feestweek.

Voordat er een wereldrecord gevestigd kan worden moest er wel een hoop werk verzet worden. Alle bierdoppen moesten tijdens de recordpoging namelijk aan elkaar geregen worden. De inwoners van Kollumerpomp zijn daarom weken bezig geweest om door iedere bierdop een gat te slaan.

Het wereldrecord moet nog officieel erkend worden voordat het opgenomen wordt in het Guinness Book of Records. Het vorige record stond op zo’n vierhonderd meter, gemaakt van zo’n 90.000 bierdoppen.

Kollumerpomp wereldrecord bierdoppen leggen Johanna Kommerie

Lees ook:Kollum vestigt wereldrecord!
Lees ook:Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit
Lees ook:Advocaat verslaat ‘the Iceman’ bij recordpoging
Lees ook:Leeuwarden wil wereldrecord kussengevecht breken
Lees ook:Westergeest viert 1250-jarig bestaan met reünie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>