Meer dan 11.000 kinderen in Friesland verkopen Kinderpostzegels

Vanaf woensdagmiddag 28 september gaan Nederlandse basisschoolkinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen over de hele wereld door het verkopen van Kinderpostzegels. Ook in Friesland gaan veel kinderen op pad, 11.076 kinderen hebben zich aangemeld.

In Friesland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels onder andere Stichting Fier Fryslân. Deze stichting zorgt ervoor dat vrouwen en hun kinderen opgevangen worden, wanneer het thuis niet meer veilig is. Door de steun van Stichting Kinderpostzegels kon de vrouwenopvang in Leeuwarden verbouwd worden, zodat er meer geschikte en ruimere appartementen gecreëerd konden worden voor kwetsbare moeders en hun kinderen.

Uit Friesland komt ook één van onze projectambassadeurs van dit jaar: de 11-jarige Gregory! Hij kwam al vroeg na zijn geboorte in een pleeggezin terecht. Met hem gaat het nu heel goed. Zijn pleegouders hebben nog meer pleeg- en adoptiekinderen. Kinderpostzegels helpt hen daarom een handje.

Dit jaar sieren de tekeningen van Fiep Westendorp de postzegels, ter ere van haar 100ste geboortedag. Met de opbrengst van de verkoop steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

kinderpostzegels

Lees ook:Kinderpostzegelactie steunt tien schoolbibliotheken in Friesland
Lees ook:Cycle for Hope-fietsers wisselen bij Friesch Congrescentrum
Lees ook:Gerrie Dantuma ambassadrice van stichting Beautiful Gate
Lees ook:Nieuwe kringloopwinkel in Damwâld: Second Chance
Lees ook:Groepstherapie voor seks- en pornoverslaafden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>