Weekend van de Wetenschap en Oktobermaand Kindermaand in Natuurmuseum Fryslân

Het weekend van 1 en 2 oktober is er een dubbel evenement in het Natuurmuseum Fryslân: het is dan Weekend van de Wetenschap en tevens doet het Natuurmuseum deze twee dagen mee met Oktobermaand Kindermaand. Dit betekent extra activiteiten en kinderen tot en met 12 jaar gratis entree.

Het Weekend van de Wetenschap brengt bezoekers backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek.

Tijdens Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen in Fryslân, Groningen en Drenthe gratis meedoen aan workshops, spannende speurtochten lopen en heel veel voorstellingen bezoeken. Daarbij is 2016 een jubileumjaar: het is alweer voor de 15e keer een Oktobermaand Kindermaand!

In het Natuurmuseum Fryslân komen beide evenementen samen in het weekend van 1 en 2 oktober. Speciaal voor dit weekend kunnen kinderen in de expositie Move it! Hoe beweeg jij? een aantal extra testen doen. In de tentoonstelling staan vijf proefstations opgesteld waar ze zelf aan de slag kunnen. Ze komen er spelenderwijs achter hoe het oor precies werkt, waarom mensen een wervelkolom hebben en wat er komt kijken bij de ademhaling. Ook kunnen ze ondervinden wat de functie van de knieschijf is en hoe sterk spieren zijn. De entree voor kinderen tot en met 12 jaar is dit weekend gratis.

Move it! is nog te zien tot en met 30 oktober 2016.

logo 1logo 1

Lees ook:Nieuwe tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân: Move it!
Lees ook:Help pake en beppe de terp op in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Fascinerende expositie Animal Inside Out te zien in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:In eerste weekend al 1200 bezoekers voor Animal Inside Out
Lees ook:In de meivakantie zelf fantasievogels bedenken in het Natuurmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>