Stem op je favoriete Streekboer

19 september is het startschot gegeven voor de Verkiezing Streekboer van het Jaar. Een maand lang strijden streekboeren uit Friesland om de titel Streekboer van het Jaar 2016. Streekboeren zijn boeren die hun producten direct én binnen een straal van 50 kilometer van de boerderij verkopen.

De Verkiezing Streekboer van het Jaar is een initiatief van De Streekboer. Het doel van de verkiezing is om streekboeren uit Friesland in het zonnetje te zetten en consumenten beter inzicht te geven in het werk van de streekboeren. Streekboeren maken hun producten met liefde. Ze verkopen hun producten in de streek. Dit omdat ze het belangrijk vinden dat consumenten weten waar de producten die ze eten vandaan komen. Daarnaast verkopen ze lokaal om op deze manier een eerlijkere prijs voor hun product te krijgen: de prijs die sappige appels, een mals stukje biefstuk of een dagvers brood verdienen.

Steun voor Streekboeren

Toch is het voor Streekboeren niet altijd makkelijk om hun producten in de streek te verkopen. Om hen een steuntje in de rug te geven en zij, die het voor consumenten elke week weer mogelijk maken om goed, gezond en rechtvaardig voedsel te kopen, in het zonnetje te zetten organiseert De Streekboer de Verkiezing Streekboer van het Jaar.

Stemmen

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete streekboer. Stemmen kan op www.destreekboer.nl/verkiezing of op een van de Streekboer Verzamelpunten. Op de website van De Streekboer staat waar de verzamelpunten zijn. Op 14 oktober, vlak voor Wereldvoedseldag, wordt bekendgemaakt welke boer de titel Streekboer van het Jaar 2016 in de wacht heeft gesleept.

Toer de Streekboer

Als onderdeel van de verkiezing houden verschillende streekboeren op 8 oktober een open dag. Zij stellen dan hun bedrijf open voor het publiek, dat op die dag een heuse ‘Toer de Streekboer’ kan doen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van De Streekboer.

Logo - De Streekboer #Detailed #RGB (2015) - 2

Lees ook:Natuurmuseum Fryslân ‘Leukste uitje van de provincie Fryslân’ van ANWB
Lees ook:Garijper boerderij ‘Pleats fan it jier’
Lees ook:Ook Weidenaar Nederlands Kampioen op slagersvakbeurs
Lees ook:Fries Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs
Lees ook:Final sale van V&D in Leeuwarden begint donderdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>