In eerste weekend al 1200 bezoekers voor Animal Inside Out

Het Natuurmuseum Fryslân heeft een goed eerste weekend gedraaid met de nieuwe tentoonstelling Animal Inside Out van Günter von Hagens (ook bekend van de tentoonstelling Body Worlds). In het eerste weekend kwamen er maar liefst 1200 mensen vanuit het hele land naar de tentoonstelling kijken, een goede start van een tentoonstelling die de komende drie maanden te zien zal zijn in het museum.

Animal Inside Out

Animal Inside Out is een tentoonstelling waarin het lichaam van dieren centraal staat. Door plastinatie, een unieke manier van het conserveren van het lichaam van het dier, krijgen de bezoekers een kijkje onder de huid van het dier. Zo zie je bijvoorbeeld alle bloedvaten van een haai, neem je een kijkje onder de huid van de olifant en zie je de spieren van een gorilla. Niet alleen grote indrukwekkende dieren zoals de olifant en een giraffe zijn te zien in het museum, ook kleinere dieren zoals een hond, een duif en een veulentje zijn te zien. Door de diversiteit in het dierenrijk krijg je een unieke kijk op het lichaam van dieren.

Unieke tentoonstelling

Het Natuurmuseum Fryslân hoopt in drie maanden tijd op zo’n 30.000 bezoekers, maar de verwachting is dat dat nog wel eens veel meer zouden kunnen worden. Animal Inside Out is nog niet eerder in Nederland te zien geweest en trekt daarom bezoekers vanuit heel Nederland. Ook zijn er veel scholen die al een rondleiding door het museum hebben geboekt.

Openingstijden Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum is tijdens Animal Inside Out elke dag open voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 januari 2016. Nieuwsgierig naar de tentoonstelling? Friesland.blog.nl mocht vorige week tijdens de persviewing alvast een kijkje nemen bij deze bijzondere tentoonstelling. Lees daarover hier meer!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Al 25.000 bezoekers voor Animal Inside Out in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Op laatste bezoekdag ontvangt Animal Inside Out de 60.000e bezoeker
Lees ook:Al 10.000 bezoekers voor Animal Inside Out
Lees ook:Animal Inside Out trekt al 20.000 bezoekers
Lees ook:Fascinerende expositie Animal Inside Out te zien in Natuurmuseum Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>