Help pake en beppe de terp op in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum Fryslân

In de voorjaarsvakantie werkt het Natuurmuseum Fryslân samen met de Vereniging voor Terpenonderzoek voor het project ‘Help pake en beppe de terp op’. Kinderen gaan via een tijdmachine terug naar de tijd van de terpen. Hier beleven ze hoe het dagelijks leven er in die tijd uitzag. Met een stempelkaart in de hand volgen ze een gevarieerd parcours met opdrachten en spelletjes.

Ooit waren er meer dan 900 terpen in Fryslân te vinden. Veel daarvan zijn in de loop van de eeuwen afgegraven, maar gelukkig is er ook een aantal bewaard gebleven. Hoe was het om in die tijd te leven? Het Natuurmuseum Fryslân en de Vereniging voor Terpenonderzoek werken samen om kinderen dat te laten beleven.

In de voorjaarsvakantie worden er zoals altijd veel activiteiten gehouden. Het exacte programma is op de website van het museum te vinden.

Vereniging voor Terpenonderzoek
In 2016 bestaat de Vereniging voor Terpenonderzoek honderd jaar. De vereniging wil in dit jubileumjaar graag een breder publiek kennis laten maken met het archeologisch onderzoek van terpen, wierden en aanverwante monumenten en vindplaatsen. Een terp, een onderwerp dat internationale bekendheid geniet, biedt allerlei aanknopingspunten voor een doe-tentoonstelling in het Natuurmuseum Fryslân. Voor meer informatie: www.terpenonderzoek.nl.

Help pake en beppe de vakantie door

‘Help pake en beppe de vakantie door’ is een begrip voor heel Fryslân en zoals elk jaar: kinderen krijgen deze periode gratis entree ‘op vertoon van pake of beppe’ (of andere volwassene). In het Natuurmuseum duurt de Pake en Beppe-actie twee weken, zodat bezoekers uit het Zuiden en Midden ook aan de activiteiten kunnen meedoen.

‘Help pake en beppe de terp op!’ vindt plaats van 20 februari t/m 6 maart. Tijdens deze periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen.

Foto Martje Zandboer

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Weekend van de Wetenschap en Oktobermaand Kindermaand in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:In de meivakantie zelf fantasievogels bedenken in het Natuurmuseum
Lees ook:Al 25.000 bezoekers voor Animal Inside Out in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Tom van Slooten nieuwe directeur Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:In eerste weekend al 1200 bezoekers voor Animal Inside Out

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>