Natuurmuseum Fryslân ontvangt subsidie van 3,5 ton

De Provinsje Fryslân heeft het Natuurmuseum Fryslân een subsidie van maar liefst 3,5 ton toegekend voor het project Friesland onder Water 3.0. Het gaat hier om een compleet vernieuwde opzet én forse uitbreiding van de zeer populaire presentatie Friesland onder Water, waarbij een beeld wordt gegeven van wat zich onder de waterspiegel afspeelt in onze waterrijke provincie. Met de bijdrage van de Provinsje wordt groen licht gegeven voor de realisatie van dit project.

Met de verhuizing van het depot van het Natuurmuseum naar het nieuwe Kolleksjesintrum Fryslân kwam de volledige kelderverdieping vrij.

De eerste versie van Friesland onder Water werd in 1993 gerealiseerd en zorgde in het openingsjaar meteen voor een record aantal bezoekers. Na de grote verbouwing van 2005 kwam de tweede (huidige) versie van FOW gereed. In al die jaren is deze zaal een van de meest aansprekende presentaties van het museum geweest. FOW werd en wordt gewaardeerd bij bezoekers groot en klein, zowel uit eigen land als door buitenlandse bezoekers.

Met de toekenning van de subsidie van de Provinsje Fryslân is het startsein gegeven voor de realisatie van Friesland onder Water 3.0. Met deze nieuwe presentatie wordt een flinke stap gemaakt in verdere profilering van het Natuurmuseum. Het zoet water milieu wordt uitgebreid met het zoute water van het Werelderfgoed Waddenzee en de dieren en planten die daar thuishoren. Geheel nieuw is dat bezoekers er niet meer lopend door heen zullen gaan maar met een echte ‘ride’. Rides worden al langer in de museumwereld toegepast, met name in Engeland, maar in Nederland is dit nog betrekkelijk nieuw. Friesland onder Water 3.0 zal klaar zijn begin 2018 en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de Culturele Hoofdstad.

Natuurmuseum Fryslân

Lees ook:Tom van Slooten nieuwe directeur Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Op laatste bezoekdag ontvangt Animal Inside Out de 60.000e bezoeker
Lees ook:Al 25.000 bezoekers voor Animal Inside Out in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:50.000 euro voor Gysbert Japicxhûs in Bolsward voor herdenkingsjaar
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân ‘Leukste uitje van de provincie Fryslân’ van ANWB

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>