Nieuwe tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân: Move it!

Het Natuurmuseum Fryslân heeft een nieuwe tentoonstelling, die leuk is voor het hele gezin: Move it! Hoe beweeg jij?. Deze tentoonstelling is er één met veel weetjes en testjes om te ontdekken of iemand een zittenblijver is of een echter vaartmaker. De expositie is te zien tot en met 30 oktober.

Ouders en grootouders, kinderen en kleinkinderen kunnen samen nagaan hoe hun lichaam precies in beweging komt, en blijft.  In de tentoonstelling leren bezoekers alles over botten en spieren, de werking van het hart en de aansturing door de hersenen.

Maar er is ook veel te doen. Zo kunnen bezoekers testen hoe lang het duurt voor hun spieren gaan verzuren als ze tegen de muur gebukt zitten als een roeier of wanneer ze emmertjes met inhoud optillen. Ze kunnen hun hartslag en longinhoud meten en dat ook nog eens doen als ze tien keer de trappetjes op en af gelopen zijn met een rugzak vol houtblokken. Er is een reactiespel om te zien hoe snel hun hersenen vertellen waar de gekleurde blokken op het scherm zitten.

Tijdens Move it! kunnen bezoekers hun BMI (Body Mass Index) meten, een ademtest doen en hun hartslag vergelijken met die van een muis en een olifant. Uitvinden of hun ogen echt laten zien wat er werkelijk aan de hand is en spiermodellen, skeletten, harten en longen bestuderen van verschillende dieren én van henzelf. Bij de entree is een boekje verkrijgbaar voor het doen van de testen en het invullen van de resultaten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>