Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start

Bij de Dokkumer finish 2013

De Stand Up Paddle Elfstedentocht is vandaag van start gegaan. In vijf dagen tijd gaan tientallen SUP’pers de uitdaging aan om 220 kilometer af te leggen op een SUP-plank. De initiatiefneemster van deze bijzondere Elfstedentocht is Anne-Marie Reichmann, een Leeuwardense professionele windsurfster die momenteel op Hawaii woont.

Op de eerste dag van de Elfstedentocht leggen de SUP’pers de route Leeuwarden-Sloten (43 kilometer) af. Ze worden tussen 14.30 en 20.00 uur in Sloten verwacht. Op dag twee starten de SUP’pers om 9.00 uur om 45 kilometer af te leggen naar Workum. Ook daar komen de SUP’pers aan tussen 14.30 en 20.00 uur. Dag 3 begint eveneens om 9.00 uur. Dan is de route 42 kilometer lang naar Franeker (aankomst tussen 14.30 en 20.00 uur). Van Franeker (start 10.00 uur) SUPpen de sporters naar Dokkum (43 kilometer), waar ze tussen 15.00 en 20.00 verwacht worden. Op dag 5 voltooien de SUP’pers de Elfstedentocht, als ze van Dokkum naar Leeuwarden gaan (27 kilometer). Tussen 13.00 en 18.00 uur kun je ze dan in Leeuwarden aanmoedigen voor de laatste meters.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Elfstedentocht per MTB
Lees ook:Elfstedenwandeltocht van start
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience
Lees ook:SUP-elfstedentocht gaat morgen van start
Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>