Eerste elfstedentochtspeculaties verschijnen in de media

De eerste berichten over het komende wintersportseizoen en de daarbij behorende temperaturen verschijnen in de media en dan kan je er donder op zeggen dat de eerste speculaties over een mogelijke elfstedentocht ook de lucht in gaan. Dit keer aan de Leeuwarder Courant de eer om als eerste een bericht te plaatsen over de elfstedentocht, ‘als die komt’.

In een stukje op de website LC.nl wordt bericht over Jorrit Bergsma uit Aldeboarn. Mocht in februari de elfstedentocht worden verreden, dan vliegt de wereldkampioen op de 10 kilometer terug uit het Russische Sotsji, als hij zich tenminste voor de Olympische Spelen geplaatst heeft.

De ‘What if’ scenario’s worden alvast goed besproken, trainer Jillert Anema overlegd komende donderdag met NOC NSF over het mogelijke scenario dat er in februari een elfstedentocht wordt verreden. ‘Maar desnoods wordt het een rechtszaak. De Elfstedentocht gaat voor de Winterspelen,’ laat hij aan de LC weten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:WinterFiets Elfstedentocht eerste elfstedentocht met Elfstedenhal als startlocatie
Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start
Lees ook:Nieuwe beelden Elfstedentocht 1954 online
Lees ook:PVV wil Elfstedentocht en wel op 1 februari 2018
Lees ook:Elfstedentocht op 19 februari 2016, al 20.000 mensen meldden zich aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>