Nieuwe beelden Elfstedentocht 1954 online

Op 3 februari 1954 werd de tiende Elfstedentocht verreden. Jeen van der Berg kwam als eerste over de finish in een tijd van 7 uur en 35 minuten; een record. Van deze Elfstedentocht waren maar weinig bewegende beelden. Onlangs werd er nieuw beeldmateriaal gevonden in het archief van het Koninklijk Friesch PaardenStamboek (KFPS). Het Fries Film Archief digitaliseerde de beelden en plaatste ze op Youtube, zodat we zestig jaar na dato nog kunnen genieten van dit stukje pure Friese sportcultuur.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

 

Lees ook:Elfstedentocht van 1985 vandaag uitgezonden door NOS
Lees ook:Elfstedentocht per MTB
Lees ook:WinterFiets Elfstedentocht eerste elfstedentocht met Elfstedenhal als startlocatie
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht
Lees ook:Twee vriendinnen rijden Elfstedentocht te paard voor Make-A-Wish

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>