Elfstedentocht op 19 februari 2016, al 20.000 mensen meldden zich aan

Bij wijze van grap maakte Johan Berga, ploegleider van een marathonschaatsploeg, afgelopen zomer op Facebook een evenement aan. ‘Elfstedentocht Februari 2016’ kopt het evenement. Een tijdje bleef het rustig op het evenement, maar sinds afgelopen week meldden zich spontaan duizenden mensen aan voor het evenement. Inmiddels hebben al 20.000 mensen zich aangemeld en worden er over en weer komische berichten en mooie anekdotes gestuurd om de Elfstedenkoorts alvast aan te wakkeren.

Samen schaatsen

Zo schrijft Bart Jelle Hoekstra: ‘Ik ben op 26-02-1986 geboren, toen was de 14de Elfstedentocht. Ik hoor nog regelmatig de verhalen aan tijdens mijn verjaardag dat mijn vader startklaar stond om te schaatsen, maar IK hem deze tocht heb ‘ontnomen’. Dit jaar wordt mijn oude baas 60 en ik word 30, dus het zou een mooie gebeurtenis zijn om ELFSTEDENTOCHT ’16, 30 jaar later samen te schaatsen. Kortom ik kan niet wachten op de woorden ‘It giet oan’.’

‘Wel wat kort dag’

Petra Bakker vindt dat de Tocht der Tochten wel erg laat aangekondigd is: ‘Ik moet even kijken of het nog lukt om mn schaatsen geslepen te krijgen voor die tijd. Is wel kort dag. Kan zo’n Elfstedentocht niet eerder aangekondigd worden?’

Giet it oan?

Of er daadwerkelijk een Elfstedentocht komt op 19 februari 2016? De tijd zal het leren. Tot die tijd maar mooi oefenen in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Twee vriendinnen rijden Elfstedentocht te paard voor Make-A-Wish
Lees ook:WinterFiets Elfstedentocht eerste elfstedentocht met Elfstedenhal als startlocatie
Lees ook:Volgende week: zevende editie SUP 11-Citytour
Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start
Lees ook:Alle Elfstedentocht-leden mogen voortaan meedoen met Elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>