Friese taal vanaf vandaag te vertalen in Google Translate

Een historische dag voor Friesland en de Friese taal! Vanaf vandaag is het – met dank aan honderdduizend vrijwilligers – mogelijk om teksten van en naar het Fries te laten vertalen in Google Translate. Volgens de initiatiefnemer van het Fries in Google Translate is dit erg belangrijk voor het voortbestaan van de taal.

In september werd er een heuse Fryske Google Translate-week georganiseerd waarbij vrijwilligers ruim een miljoen woorden en zinnen vertaalden naar het Fries. Google heeft dit inmiddels verwerkt en zodoende kan men vanaf vandaag woorden en zinnen laten vertalen in Google Translate. Op het provinciehuis in Leeuwarden wordt dit vanmiddag gevierd met onder andere een optreden van De Kast.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fryske Google Translate Wike van start
Lees ook:Google nu ook te vinden op Google.frl
Lees ook:Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018
Lees ook:Waddeneiland Griend bekijken via Google Maps
Lees ook:Bestseller van Dan Brown wordt vertaald in het Fries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>