Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018

In 2018 zal er een enorm onderzoek gaan plaatsvinden over de taal en hoe deze gebruikt wordt in Friesland. Dat maakte wetenschapper Goffe Jensma vandaag bekend op het Kerstcongres voor Friese studenten. Het onderzoek hangt samen met het eventuele culturele hoofdstadschap van Leeuwarden.

Aan het onderzoek gaan tienduizenden mensen meedoen. Ze moeten bijhouden met wie ze in welke taal praten. Het onderzoek zal niet alleen gaan over het Fries, ook over andere talen die mensen binnen Friesland spreken.

Ook wanneer Leeuwarden in 2018 niet Culturele Hoofdstad wordt zal het onderzoek doorgaan, alhoewel dan wel in een kleinere vorm.

Met het onderzoek wordt onder andere de kwaliteit van het gebruik van de Friese taal gemeten. Hensma wil graag alle grote Friese instanties zoals Afûk, Fryske Akademy, Omrop Fryslân en Tresoar gaan betrekken bij het onderzoek.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Jongeren uit de Wâlden whatsappen het meest in het Fries
Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>