Eerste bramen van het seizoen voor Jan de Boer

De organisatie van het bramenfestijn Brommels! schonk dit jaar de eerste wilde bramen van het seizoen aan Jan de Boer. Jan de Boer betekent heel veel voor het landschap in de Noardlike Fryske Wâlden. Zo is hij de schrijver van de Veldgids Landschapselementen Noardlike Fryske Wâlden en is hij als vrijwilliger betrokken bij de agrarische vereniging Noardlike Fryske Wâlden.

Het bramenfestijn Brommels! wordt gehouden op 22 en 23 augustus. In dit weekend kan het publiek het landschap beleven door tussen de houtwallen en -singels die dit landschap zo kenmerkend maken bramen te gaan plukken. 24 boeren tussen Burgum en Buitenpost stellen hun percelen beschikbaar voor het plukken van wilde bramen. De weilanden waar geplukt mag worden zijn herkenbaar aan een grote paarse vlag van Brommels! Bramen plukken in deze weilanden is gratis.

Naast het bramen plukken worden er zo’n zeventig activiteiten voor jong en oud georganiseerd tijdens dit weekend. De toegang is bijna altijd gratis, voor enkele activiteiten moet betaald worden. Het programma van het festijn is te vinden op www.brommelsfestijn.nl.
Foto door Gerrit Veenstra.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Komend weekend: Brommels
Lees ook:Uittip 23-24 augustus: Brommels in Noordoost Friesland
Lees ook:Bramendeskundige geeft bloeiexcursie in aanloop naar Brommels!
Lees ook:400 bomen gekapt voor Centrale As
Lees ook:Morgen start van Moanne fan it Fryske book

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>