400 bomen gekapt voor Centrale As

Vandaag heeft aannemer Pietersma vierhonderd bomen gekapt langs de N356 tussen Nijega en Sumar. Deze bomen zouden in eerste instantie verplaatst worden maar bleken daarvoor niet goed genoeg meer te zijn. De weg werd vandaag afgesloten voor verkeer zodat in alle rust en veiligheid de kap van de bomen uitgevoerd kon worden. 

De bomen die gekapt zijn worden verwerkt door de Noardlike Fryske Wâlden. Ook de houtsnippers worden gerecycled. De Centrale As streeft erna om voor elke boom die noodzakelijkerwijs gekapt moest worden een nieuwe terug te planten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Eerste bramen van het seizoen voor Jan de Boer
Lees ook:De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar
Lees ook:Aanmelding voor negen kilometer lange handelsroute op Centrale As nu open
Lees ook:Q-Music steekt de draak met onafhankelijk Friesland
Lees ook:Flink wat stormschade in Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>