Bramendeskundige geeft bloeiexcursie in aanloop naar Brommels!

Bramenfestijn ‘Brommels!’ is misschien wel een van de leukste culinaire activiteiten die Friesland rijk is. Dit jaar gaat het festijn plaatsvinden op 22 en 23 augustus. In Noordoost Friesland, specifiek in de Wâlden, worden er gedurende de twee dagen allerlei activiteiten georganiseerd rondom het bramen plukken en kunnen bezoekers op verschillende plaatsen de weilanden in om in de wallen bramen te gaan zoeken. Inmiddels bestaat het festijn een paar jaar, en is sinds de start alleen maar gegroeid. Waren er bij de eerste editie nog maar drie deelnemende dorpen, vorig jaar kwamen daar nog een aantal bij en van dit jaar is al bekend dat er maar liefst zes nieuwe dorpen zich hebben aangemeld om deel te nemen; Harkema, Twijzel, Kootstertille, Veenklooster, Kollum en Buitenpost.

Wat ik zo leuk vind aan dit festijn? Het festijn past helemaal in de tijd van nu waarin mensen graag gezonder willen leven met biologische producten uit de streek, maar het is tevens een festijn dat volop nostalgie oproept. Wie ging er als kind geen bramen plukken met moeders, oma’s of vriendjes en vriendinnetjes?

Bramendeskundige geeft excursie

In de maand juli staan de bramen overal in bloei. In de aanloop naar het bramenfestijn komt bramendeskundige Karst Meijer op 4 juli naar de Fryske Wâlden om te zoeken naar zeldzame en nieuwe soorten bramen. Publiek is dan van harte welkom om deel te nemen aan deze bloeiexcursie. Meijer heeft inmiddels zo’n dertig verschillende soorten bramen gevonden in Fryslân. Dit jaar komt Meijer naar Twijzel, om daar de bramensoorten in kaart te brengen. De bloeiexcursie is een wandeling van zo’n twee kilometer door het boerenland. De start is om 14.00 uur aan de Wedzebuorren 26. Parkeren kan op het erf, honden zijn niet toegestaan. Deelname aan de excursie is gratis.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Komend weekend: Brommels
Lees ook:Uittip 23-24 augustus: Brommels in Noordoost Friesland
Lees ook:Eerste bramen van het seizoen voor Jan de Boer
Lees ook:Wie doet er mee? 11-kroegentocht in Noordoost Friesland!
Lees ook:Heerenveen dinsdag podium voor Sterren Muziekfeest op het Plein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>