Komend weekend: Brommels

Eind augustus is traditioneel dé tijd om bramen te plukken. De eerste bramen zijn al rijp, maar er is nog net een beetje meer zon voor nodig om alle bramen plukrijp te krijgen. Dat moet lukken voor komend weekend, zou je zeggen, wanneer het tweede Brommels-festival plaats gaat vinden in en rondom Jistrum, Noardburgum, Eastermar en Burgum. Het idee van het festijn? Emmertje mee, stok mee en de struiken trotseren op zoek naar bramen. 

Bramen plukken is iets waar veel mensen fijne herinneringen aan hebben. Om dit gevoel te versterken is het Brommels-festijn in het leven geroepen. Rondom het bramen plukken in de weilanden (die door boeren speciaal dit weekend geopend zijn voor bramenplukkers) zijn allerlei activiteiten gekoppeld die te maken hebben met zowel het landschap als met het bramen plukken. Zo zijn er workshops natuurfotografie, kunnen kinderen op excursie met een boswachter, is er een workshop bramenlikeur maken en nog veel meer!

Kijk voor het hele programma op www.waldpyk.com/brommels

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Eerste bramen van het seizoen voor Jan de Boer
Lees ook:Bramendeskundige geeft bloeiexcursie in aanloop naar Brommels!
Lees ook:Uittip 23-24 augustus: Brommels in Noordoost Friesland
Lees ook:Weekend van de Wetenschap en Oktobermaand Kindermaand in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Help pake en beppe de terp op in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>