29 september Sap!dag in de Kruidhof Buitenpost

29 september lijkt het dé dag dat heel ondernemend Friesland leuke evenementen organiseert. Genoeg leuks om uit te kiezen in ieder geval. Zo ook de Sap!dag van de botanische tuin de Kruidhof in Buitenpost.

In de botanische tuin de Kruidhof is er de afgelopen weken flink geoogst, en van die oogst zijn er heerlijke sappen gebrouwen. Wat te denken van het Friese traditionele Beerenburg? Of notenlikeur? Wijn, fruitsappen en zelfs bier is er gebrouwen van de oogst van de Kruidhof. Tussen 10.00 uur en 17.00 laten medewerkers van de Kruidhof de bezoekers de sappen proeven en vertellen zij alles over de oogst en het proces wat aan de sap vooraf ging.

Het is tijdens de Sap!dag mogelijk om met zelf meegebrachte appels zelf appelsap te maken voor mee naar huis. Ook zijn er verschillende demonstraties; van het maken van allerhande alcoholische en niet-alcoholische sappen tot een demonstratie Beerenburg maken met kruiden uit de tuinen van de Kruidhof.

Voor meer informatie over de dag klikt u hier.

 

Lees ook:12 oktober Oogstdag in De Kruidhof
Lees ook:Pompoenpizza op pompoenfestival Jellum/Bears
Lees ook:62e Concours Hippique Buitenpost belooft weer spektakel te worden
Lees ook:Rondleidingen Sonnema Berenburg bezoekerscentrum
Lees ook:Bonifatius Bier uit Dokkum nu verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>