Rondleidingen Sonnema Berenburg bezoekerscentrum

thun / Foter / CC BY-NC-SA

Wie kent de enige echte Sonnema Berenburg niet? Deze drank heeft zijn oorsprong in de Friese stad Dokkum. Al in 1860 werd het eerste Sonnemadrankje gebrouwen. Het recept van berenburg bestond al, de herbergier Fedde Sonnema voegde hier zijn eigen ingrediënten aan toe en daar was de Sonnema Berenburg geboren.

Sinds 1860 is er weinig veranderd aan de Sonnema Berenburg. Aan het recept is in de tussentijd niets veranderd. Wel is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereld van kruidenbitters.

In Bolsward is het mogelijk om de distilleerderij van Sonnema te bezoeken. In een rondleiding van zo’n vijf kwartier leer je alles over het brouwen van de beroemde berenburg. Na afloop is er alle mogelijkheid om te proeven van de berenburg. In juni, juli en augustus is er elke dinsdag, woensdag en donderdag om 13.30 en 15.00 een rondleiding. Gedurende het hele jaar kun je met groepen op afspraak het bezoekerscentrum bezoeken. Zeer geschikt voor vrijgezellenfeestjes!

De officiële distilleerderij in Dokkum staat er nog steeds, maar is jammer genoeg niet open voor bezoek.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:Uniek pand te koop in Dokkum: voormalige distilleerderij van Sonnema Berenburg
Lees ook:Lemmer viert Lemsterwike rondom het skûtsjesilen
Lees ook:Omrop Fryslân gaat filmen in Ryptsjerk en De Westereen voor ‘De Koers’
Lees ook:Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen naar Friesland
Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>