62e Concours Hippique Buitenpost belooft weer spektakel te worden

De feestweek van Buitenpost kent traditiegetrouw een ware klapper op het gebied van paardensport: het Concours Hippique Buitenpost. De eerste woensdag van augustus staat in Buitenpost al 62 jaar lang in het teken van de paardensport. Tijdens deze dag worden er vier grote kampioenschappen verreden; het Kampioenschap Vierspan Fries Ras, Kampioenschap Fokmerries Fries Ras, Kampioenschap Tweespan Tuigpaarden Ereklasse en het Kampioenschap Tandem Hackney’s.

Presentatie paralympic Rixt van der Horst

Bijzonder aan het programma van deze editie van Concours Hippique Buitenpost is de presentatie die gegeven gaat worden door de 23-jarige Rixt van der Horst uit Grou. Van der Horst is paralympisch dressuur amazone die al verschillende belangrijke prijzen in de wacht sleepte. Met haar paard Uniek maakt zij deel uit van een team dat zilver wist te winnen en daarmee zich rechtstreeks plaatste voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Paardenmarkt Buitenpost

Overigens is er voor paardenliefhebbers meer te beleven op 5 augustus in Buitenpost. Vanaf 7.00 uur wordt er een paardenmarkt gehouden op de gehele Parklaan. Daarnaast is er deze dag een Natuurmarkt in Botanische Tuin De Kruidhof en is er de traditionele Grote Jaarmarkt.

Kaartverkoop

Kaarten voor het concours zijn verkrijgbaar bij The Readshop en Dropshop Liquorice in Buitenpost, Kapsalon Sjiek in Kollum, DA Drogisterij Leek in Leek, DA Drogisterij Postma in Surhuisterveen en via de website www.chbuitenpost.nl. In de voorverkoop bedragen de kaarten 7,50, aan de kassa 10 euro. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen. Het Concours Hippique Buitenpost vindt plaats op het Mejontsmaterrein en duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Paardenliefhebbers naar Drogeham
Lees ook:Concours Festival Drogeham wordt weer naar hoger plan getild
Lees ook:S.C. Heerenveen speelt oefenwedstrijd tegen VV Buitenpost
Lees ook:Voorverkoop VV Buitenpost – SC Heerenveen van start
Lees ook:Voorjaarsconcours van OMF live te zien en te beluisteren op Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>