Koning Willem-Alexander draagt Elfstedenkruisje

retouches par Torsade de Pointes / Foter.com / CC BY-SA

Onze kersverse Koning Willem-Alexander droeg vandaag tijdens de kerkelijke inhuldiging het Elfstedenkruisje dat hij kreeg nadat hij in 1986 de Elfstedentocht haalde in Friesland. Dit meldt de Telegraaf. In 1986 haalde hij de Elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren. Koningin Beatrix onthaalde hem toen bij de finish.

In december 2012 is het Elfstedenkruisje erkend door de kanselarij der Nederlandse Orden als officiële onderscheiding. Elfstedenvoorzitter Wiebe Wieling had na de aankondiging van de troonswisseling al gezegd dat hij hoopte dat Willem-Alexander het kruisje zou dragen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Koning Willem-Alexander naar Leeuwarden voor muurschildering en Gouden Swipe
Lees ook:Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen naar Friesland
Lees ook:Eise Eisinga Planetarium krijgt bezoek van Koning en Koningin
Lees ook:Valentina Tóth heeft Koning Willem-Alexander ontmoet
Lees ook:Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>