Rayonhoofd Balk wakkert elfstedenkoorts aan

miskan / Foter.com / CC BY-NC

Nooit gedacht dat het zover zou komen, maar ook rayonhoofden hebben last van vroegtijdige elfstedenkoorts. Auke Hylkema, het rayonhoofd van Balk liet vandaag aan de Telegraaf weten dat het ijs in De Luts, een van de kritieke punten waardoor vorig jaar de elfstedentocht geen doorgang kon vinden, in jaren er niet zo goed bij heeft gelegen. 

Door in de media te vertellen dat het ijs er in dertig jaar niet zo goed bij heeft gelegen, zegt Hylkema niet met zoveel woorden dat hij een elfstedentocht verwacht, maar wakkert hij wel de speculaties van de media aan. Ook door te vertellen dat er op kritische plaatsen al bijna geen wakken meer zijn, voedt hij de media die gretig nieuws over ‘de Tocht der Tochten’ plaatst.

Ja, ik plaats ook berichten over elfstedentochten. Stand-up-paddle-tochten, de postzegel van Reinier Paping en de reünie van de schaatsers van 1963. Maar speculeren over een eventuele tocht, of je het nou wel of niet in zoveel woorden zegt, dat doe ik niet. Mocht het vandaag over een week nog steeds vriezen zullen we verder zien. Maar zoals het onderstaande gedichtje zegt: IJs is ook zomaar weer water, en daarom plaats ik alleen schaatsnieuws wat relevant is voor de dag van vandaag of morgen.

Nei twa kear nachtfroast wol de Hollanner der foar
Hy ropt om ‘t hurdst: ‘de tocht der tochten, die gaat door’
Mar wy Friezen witte better
iis is samar ek wer wetter
En dus hâlde wy de kiezzen op elkoar

Na twee keer nachtvorst wil de Hollander er voor gaan,
Hij roep om het hardst ‘de tocht der tochten die gaat door’
Maar wij Friezen weten beter,
IJs is zomaar ook weer water,
En dus houden wij de kiezen op elkaar.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht
Lees ook:Twee vriendinnen rijden Elfstedentocht te paard voor Make-A-Wish
Lees ook:Elfstedentocht op 19 februari 2016, al 20.000 mensen meldden zich aan
Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:Alle Elfstedentocht-leden mogen voortaan meedoen met Elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>