Alle Elfstedentocht-leden mogen voortaan meedoen met Elfstedentocht

Het kwik is dit najaar nog niet onder het nulpunt geweest, maar uiteraard moet er nu de winter begint gesproken worden over de Elfstedentocht. Dit keer is het echter geen loos gepraat, maar beslissingen waar de liefhebber iets aan heeft; De Vereniging de Friesche Elfsteden heeft besloten dat wanneer er een Elfstedentocht gereden kan worden voortaan alle leden mee mogen doen aan de Elfstedentocht. Voorheen kon maar de helft van de 30.000 leden meedoen. Of je mee mocht doen hing dan af van het feit of het een even of een oneven jaar was.

Het besluit om alle leden toe te laten tijdens een tocht is genomen omdat er veel meer kennis is over de draagkracht van ijs. Ook is een logistiek probleem opgelost. Voorheen moesten deelnemers zich inschrijven in het WTC Expo. Vanaf 2016 kan dat ook in de ijshal die in Leeuwarden gebouwd wordt.

Mocht er in 2015 een Elfstedentocht komen dan kunnen nog niet alle leden meeprofiteren van de nieuwe regeling. De nieuwe regeling gaat pas in 2016 van kracht.

De laatste Elfstedentocht was in 1997. Henk Angenent won deze tocht.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht
Lees ook:Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september
Lees ook:WinterFiets Elfstedentocht eerste elfstedentocht met Elfstedenhal als startlocatie
Lees ook:Volgende week: zevende editie SUP 11-Citytour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>