Eerste website ooit te zien tijdens Snakeware Experience Day in Sneek

Als je van mijn leeftijd bent (1989), of nog wat ouder, dan kun je je waarschijnlijk nog heel goed herinneren dat je vroeger via de vaste telefoonlijn moest inbellen wanneer je het internet op wilde. In die tijd was het internet lang niet zo groot als nu. Als je een beetje jonger bent dan ik kun je het je misschien niet eens meer voorstellen dat we ooit geleefd hebben zonder internet, maar ook dat is nog niet zo heel lang geleden. De allereerste website ooit werd in 1991 gelanceerd op een door Steve Jobs ontworpen NeXT Cube-computer. Deze allereerste website ooit wordt op donderdag 24 maart a.s. getoond (op een NeXT Cube-computer) tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek.  ’Een uniek stukje internetgeschiedenis’’, aldus Ate van der Meer, Marketing and Sales Director van Snakeware.

Wat de onthulling bijzonder maakt, is dat er wereldwijd nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt zijn.

Leerlingen van Steve Jobsschool
De website wordt onthuld door leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend. ‘Wij vinden het belangrijk om te investeren in en samen te werken met de talenten van morgen en bij Stichting Odyssee zitten die talenten’’, licht Van der Meer toe. De onthulling vindt plaats in de historische Gashouder en maakt deel uit van de Snakeware Experience Day.

Tijdens deze dag, waarin digitale media specialist Snakeware klanten en relaties informeert over haar producten en diensten, is er veel aandacht voor de toekomst. Innovatieve producten – zoals het location based platform Lightcurb en het luminous carpet van Philips – zullen tijdens het evenement een prominente rol spelen. Ook zijn er workshops door DekaMarkt en Staatsbosbeheer, geeft Adformatie toelichting op Omnichannel-onderzoek en zal de website van het jaar worden bekend gemaakt.

Permanente expositie
Het innovatieve en toekomstgerichte karakter van Sneek krijgt na deze dag zijn beslag in een permanent Experience Center, dat open is voor alle geïnteresseerden. De NeXT Cube met de allereerste webpagina krijgt daarin een prominente plek.

Naast zakelijke relaties van Snakeware zijn ook scholieren welkom om zich op de hoogte te laten stellen van de geschiedenis en toekomst van digitale informatievoorziening.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

 

Lees ook:Leeuwarden viert vandaag Nationale Boomfeestdag
Lees ook:Steve Jobs-school in Sneek
Lees ook:Gerrie Dantuma ambassadrice van stichting Beautiful Gate
Lees ook:Eise Eisinga Planetarium krijgt bezoek van Koning en Koningin
Lees ook:Sexy kalender voor volleybalvereniging Leevoc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>