Leeuwarden viert vandaag Nationale Boomfeestdag

De jaarlijkse Nationale Boomfeestdag wordt ook dit jaar gevierd in Leeuwarden, op initiatief van de Gemeente Leeuwarden en het Natuurmuseum Fryslân. Op deze dag worden er nieuwe bomen aangeplant op verschillende locaties in Nederland. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘Bomen en bossen’. 23 leerlingen van  It Twalûk (speciaal onderwijs) uit Leeuwarden in de leeftijd van tien tot achttien jaar doen dit jaar mee. Wethouder Harry van der Molen zal bij de feestelijkheden aanwezig zijn en ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Om 9.00 uur begint de dag voor de leerlingen in het Natuurmuseum waar ze een mini-ecosysteem – dat zichzelf in stand houdt – gaan maken in een glazen pot. Om 11.00 uur gaat de groep naar het Leeuwarder bos, waar in het midden van het bos een begin gemaakt wordt met het aanplanten van een voedselbos. Vanaf 30 maart wordt hier een voedselbos van 0,8 hectare aangelegd. De leerlingen van It Twalûk planten de allereerste frambozen- en bessenstruiken. Dit gebeurt onder leiding van de Gemeente Leeuwarden en initiatiefneemster van het voedselbos Anastasia Limareva.

Lijkt het je zelf ook leuk om een rol te spelen in het ontstaan van het voedselbos en om in de periode van 30 maart tot en met 3 april mee te helpen bij de aanplant? Meld je dan aan via www.anastasialimareva.com.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Natuurmuseum Fryslân ‘Leukste uitje van de provincie Fryslân’ van ANWB
Lees ook:Album First van Iris Kroes vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland
Lees ook:Grote expositie over Friese kerken en natuur
Lees ook:Eerste website ooit te zien tijdens Snakeware Experience Day in Sneek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>