Stadsherberg Sneek; compleet vernieuwd hotel in pand van Jikke Ozinga

Afgelopen weekend maakte ik op uitnodiging van Beleef Friesland en Cherry Picker een reisje door de provincie met als thema: Beleef Friesland: water en méér! Tijdens deze reis wilde Beleef Friesland laten zien wat Friesland zoal te bieden heeft, op het gebied van watersport, maar ook wat er in de watersportgebieden nog meer te beleven valt. Friesland.blog.nl verzamelde tien tips voor jou over wat er te doen valt in deze provincie die deze week online komen. Deel 3: het compleet vernieuwde Stadsherberg in Sneek.

Het gebeurt niet vaak dat je als allereerste een hotelkamer uit mag testen, nog voordat er andere gasten in geslapen hebben. Tijdens onze persreis door Friesland maakte ik het mee! De Stadsherberg in Sneek was na een grondige verbouwing door de familie Feenstra helemaal klaar voor haar eerste gasten en wij hadden het geluk dat wij dat mochten zijn. Het hotel, dat gevestigd is in hartje Sneek met vanuit de voorkant zicht op de beroemde Waterpoort van Sneek, heeft negen luxe kamers.
In deze kamers is het goed vertoeven. De kamers zijn ruim van opzet, hebben grote bedden en zijn modern – maar met een vleugje kringloop – ingericht. In een aantal kamers heeft men tevens de luxe van een kitchenette.
De Stadsherberg heeft beschikt tevens over een klein café, waarin ‘s ochtends het ontbijt wordt geserveerd en waar binnenkort ook gegeten kan worden vanaf de kaart. Buiten het café om is een terras, waar men met mooi weer kan genieten van wat men het mooiste stukje Sneek noemt.
De Stadsherberg in Sneek heeft een rijke historie. Van 1930 tot aan haar dood in 1996 was het Jikke Ozinga die hier het hotel runde. Het maakte van haar de oudste hoteleigenaar van Nederland. Jikke Ozinga was een markante persoonlijkheid, die ook veel gedichten en maatschappijkritische stukken schreef. Daarnaast was ze gedurende de oorlog actief in het verzet, waar ze in 1980 een koninklijke onderscheiding voor kreeg.
Met de komst van de drie zussen Feenstra die nu het hotel runnen heeft Sneek er weer een fijne overnachtingsmogelijkheid bij. Voor de comfortkamers is er een vanafprijs van 95 euro, de deluxekamers zijn vanaf 105 euro.

Lees ook:Alle tips Beleef Friesland Water en méér op een rijtje
Lees ook:Doetip: Ga eens Stand Up Paddlen in Sneek
Lees ook:Bezoektip Sneek: Weduwe Joustra
Lees ook:Huis Doutzen in Eastermar staat te koop!
Lees ook:Bezoektip: Volg een kookworkshop bij Lokaal 55 in Sneek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>