Bezoektip: Volg een kookworkshop bij Lokaal 55 in Sneek

Foto met dank aan Peter Nefkens.

Vorige week maakte ik op uitnodiging van Beleef Friesland en Cherry Picker een reisje door de provincie met als thema: Beleef Friesland: water en méér! Tijdens deze reis wilde Beleef Friesland laten zien wat Friesland zoal te bieden heeft, op het gebied van watersport, maar ook wat er in de watersportgebieden nog meer te beleven valt. Friesland.blog.nl verzamelde tien tips voor jou over wat er te doen valt in deze provincie die deze weken online komen. Deel 5: Lokaal 55 in Sneek.

In Sneek, één van de Friese elf steden, zit een prachtig concept genaamd Lokaal 55. Een oud slachthuis werd omgetoverd tot een zalencentrum waar niet alleen de leukste feestjes gehouden kunnen worden, maar waar je met groepen ook hele gezellige kookworkshops kunt volgen. Het pand heeft een prachtige industriële uitstraling, waar oude elementen van het slachthuis in bewaard zijn gebleven. Zo hangen de haken waar vroeger de dieren aan werden gehangen nog aan het plafond.

In het pand zit bovendien een wijnlokaal, waar onder begeleiding van een zeer kundige sommelier de lekkerste wijnen geproefd kunnen worden. Tijdens ons diner is daar dan ook flink gebruik van gemaakt. Bij het voorgerecht werden er vier witte wijnen geserveerd, bij het hoofdgerecht vier rode wijnen gevolgd door een dessertwijn. En dan hebben we het nog niet eens over het welkomstdrankje gehad!

In Lokaal 55 zijn allerlei workshops te volgen in de kookstudio; van taartenworkshops tot het bereiden van een compleet diner. Er worden verschillende thema’s aangeboden, maar eigen inbreng wordt ook zeker op prijs gesteld. Er wordt veel gebruik gemaakt van streekproducten tijdens de workshops. Wij maakten zelf een voorgerecht, waarbij ieder een andere taak kreeg. Zo werden er kaasstengels, bruschetta’s, zalmbonbons en wraps gemaakt.

Met Linda van Happymoms.nl en Eefje van Reishonger.nl

Een workshop volgen bij Lokaal 55 is een aanrader. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van een workshop voor een vrijgezellenfeest, een personeelsuitje, familiefeestje of gewoon met vriendinnen? Cupcakes maken, een diner bereiden, of alleen het voorgerecht? Het kan allemaal!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Bezoektip: Activiteitenboerderij de Wartenster in Warten
Lees ook:Doetip: Overnachten in een scheepshuisje in Terherne
Lees ook:Stadsherberg Sneek; compleet vernieuwd hotel in pand van Jikke Ozinga
Lees ook:Bezoektip Fryslân voor kinderen: Kameleon Dorp Terherne
Lees ook:Hoe vier je Valentijn in Friesland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>