De vijf leukste hardloopevenementen in Friesland deze zomer

Hardlopen is hot! In je eentje, in groepsverband of in wedstrijdvorm; de hardlooptrend zet maar door en bruist meer dan ooit! In Friesland worden de komende zomer een aantal prachtige hardloopevenementen georganiseerd. Hierbij een vijftal loop- en wandelevenementen in Friesland die meer dan de moeite waard zijn om aan mee te doen!

Mar-athon, rond Sneek en meer

Vorig jaar beleefde de Mar-athon van Sneek haar debuut, en was direct een daverend succes! Maar liefst 5500 mensen verschenen aan de start van de verschillende wandel- en hardloopafstanden. Dit jaar vindt de Mar-athon plaats op zaterdag 20 juni en zit qua deelname al bommetje vol! Voor de wandeleditie van de Mar-athon zijn er nog wel kaarten beschikbaar. Gezien de grote vraag naar het wandelevenement zijn er 500 extra kaarten beschikbaar gesteld. Het wandelevenement start op 20 juni tussen 8.00 en 10.00 uur. Het hardloopevenement gaat van start om 19.00 uur bij de Waterpoort. Een prachtige loop rond het Sneekermeer waar je de zon ziet ondergaan. Hoe mooi wil je het hebben? Leuk om te weten: Syb van der Ploeg zit in het bestuur van de stichting die deze marathon organiseert. Ook leuk: er wordt een speciaal ‘Finishersfestival’ georganiseerd van ‘s middags tot ‘s avonds laat voor jong en oud, zowel finishers als publiek! Dit festival is gratis toegankelijk! Meer info: Mar-athon.com.

Loop Leeuwarden

Voor de snelle beslissers! Het is nog tweeënhalve dag mogelijk om je in te schrijven voor Loop Leeuwarden! Het grootste loopevenement van Leeuwarden vindt plaats op zondag 7 juni en is daarmee alweer de negende editie. Voor kinderen is er een hardloopwedstrijd over korte afstanden. Ervaren lopers kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer of de halve marathon, individueel of met een bedrijventeam. Wandelaars hebben dit jaar de keus uit vier afstanden; vanuit Veenwouden (25 km), Hurdegaryp (18km) en Camminghaburen (12 km).

Elfsteden Estafette

Is één van de Friese Elf Steden je niet genoeg maar zijn alle elf je wat te gortig? Doe dan mee met De Elfsteden Estafette! Dit jaar wordt voor het eerst deze estafetteloop georganiseerd. In teams van zes tot twaalf estafettelopers wordt er zonder ophouden dag en nacht gelopen op kleine maar goed beloopbare wegen. De start is op 12 juni in Leeuwarden, waarna er ongeveer 210 kilometer gelopen wordt. Er hebben inmiddels 46 teams zich ingeschreven voor de estafette. Nice to know: met je deelname steun je ook de Voedselbank! Kijk voor meer informatie op Stichtingloopevenementen.nl.

8 van Drachten

Eveneens voor de snelle beslissers: tot en met 31 mei kun je je nog opgeven voor de 8 van Drachten op zondag 14 juni aanstaande. De naam van het evenement verraadt het al: de afstand van deze loop is 8 kilometer. Daarnaast zijn er verschillende hardloop- en wandelparcoursen die afgelegd kunnen worden. Wandelaars kunnen hun lol op met afstanden van 4, 8, 16, 24 of 32 kilometer. Voor kinderen zijn er wedstrijden waarbij 1 mijl wordt hard gelopen, er zijn wedstrijden voor 40- en 50+ers, voor bedrijven, dames en heren. Oftewel: teveel om op te noemen. Kijk voor meer informatie op 8vandrachten.nl. Ook leuk: Bij de 8 van Drachten wordt geld ingezameld voor de Imena Foundation.

Bron: 8vandrachten.nl

De Alde Feanen Challenge

Niet voor watjes, De Alde Feanen Challenge! In misschien wel het mooiste natuurgebied van Friesland wordt op 30 augustus voor de derde keer deze challenge georganiseerd. En het is niet zomaar een challenge en met een beetje hardlopen alleen ben je er ook niet. De Challenge is opgesplitst in een 9-uurs en een 6-uurs race waar je als duo aan meedoet. Elk team doet alle onderdelen samen. De race bestaat uit kanoën, mountainbiken, hardlopen en zwemmen. Op de route moeten de teams verschillende checkpoints aandoen, waar zij verplichte checkpoints moeten pakken, maar ook bonuscheckpoints kunnen verdienen. Hierbij valt te denken aan boogschieten, in netten klimmen en meer. Er is ruimte voor 50 teams en inschrijven kan tot en met 14 augustus. Iets voor jou? Klik dan hier en geef je op!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Mar-athon Sneek wordt terugkerend evenement
Lees ook:Eenmalig en uniek: halve marathon en andere sporten op De Centrale As
Lees ook:Uittip 28 maart: Ice Challenge in Thialf Heerenveen
Lees ook:Run with Evy? Nee, ‘Fit mei Femke’!
Lees ook:Nog kaarten beschikbaar voor Crazy Colorrun Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>