Zeiken voor stroom!

Daar bij het Wetterskip Fryslân zijn ze zo gek nog niet! Wanneer liters urine door het riool laten gaan terwijl je er ook stroom mee kan opwekken? In het mannentoilet is een urinoir komen te staan dat de urine van de mannen omzet in stroom. Hiermee wil het Wetterskip elektrische auto’s laten rijden.

Promovendus Philipp Kuntke plaatste samen met watertechnologiebedrijf Wetsus het urinoir dat urine omzet in stroom. Het Wetterskip hoopt op 280 liter urine per dag. Daarmee kan een elektrische auto ongeveer 50 kilometer rijden. Het Wetterskip gaat haar mannelijke medewerkers extra motiveren om gebruik te maken van het urinoir in plaats van het normale toilet. Zo zouden zij tijdens de vrijdagmiddagborrel aangespoord worden om een extra plasronde te gaan maken.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook


Lees ook:Ameland ontdekken op een elektrische scooter
Lees ook:Boonstra Transport Haulerwijk heeft wereldprimeur met 44 tons elektrische vrachtwagen
Lees ook:Geen traditioneel aardewerk meer voor Tichelaar Makkum
Lees ook:Jildau uit Gorredijk is Miss Boerin 2016
Lees ook:Extra veiligheidsmaatregelen rondom Ajax-SC Cambuur zaterdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>