Boonstra Transport Haulerwijk heeft wereldprimeur met 44 tons elektrische vrachtwagen

Transportbedrijf Boonstra Transport BV uit Haulerwijk heeft een wereldprimeur te pakken. Het bedrijf heeft Ginaf uit Veenendaal opdracht gegeven tot het leveren van een volledig elektrische trekker. Daarmee hebben zij als eerste ter wereld een elektrische trekker met een maximaal gewicht van 44 ton op de weg rijden. Vanaf maart 2016 zal het duurzame voertuig in de stad Groningen rijden. Dat liet Boonstra Transport BV vandaag weten op hun website.

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra, maar ook voor de gemeente Groningen. Zij zijn blij met de duurzame bevoorrading van de binnenstad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen.

Bron: boonstra-transport.nl

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Zeiken voor stroom!
Lees ook:Ameland ontdekken op een elektrische scooter
Lees ook:Extra veiligheidsmaatregelen rondom Ajax-SC Cambuur zaterdag
Lees ook:Triangle Studios ontwikkelt game over Grutte Pier
Lees ook:Kensington cancelt Oerrock; Triggerfinger op laatste moment toegevoegd aan line up

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>