‘Aardbeving’ Sneek blijkt trilling van lucht

Het gonsde de afgelopen uren op Twitter over een mogelijke aardbeving in de omgeving van Sneek. Daar was echter geen sprake van. Volgens het KNMI gaat het om een laagfrequente trilling van de lucht. Een vliegtuig dat door de geluidsbarrière vliegt of een zware explosie kan hier de oorzaak van zijn. Van explosies zijn echter geen sprake en ook de F16′s van de vliegbasis in Leeuwarden staan aan de grond. Mogelijk zou het gaan om trillingen uit de richting Noordwest Duitsland. 

Volgens het KNMI kan een laagfrequente trilling op grote afstand te voelen zijn. Daardoor is het prima mogelijk dat de trillingen in Duitsland veroorzaakt zijn.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Meerdere ongelukken door extreme gladheid in Friesland
Lees ook:Extra veiligheidsmaatregelen rondom Ajax-SC Cambuur zaterdag
Lees ook:De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar
Lees ook:Restanten middeleeuwse steenbakkerij gevonden in Dokkum
Lees ook:Boomhuthotelkamer op komst in Leeuwarden

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “‘Aardbeving’ Sneek blijkt trilling van lucht

  1. koert

    en ook in stiens was dit merkbaar, ook een soort rommelend geluid was hoorbaar
    raampjes in de slaapkamerdeur stonden te trillen

      /  
  2. J. de Groot

    Ook in Abcoude ten zuiden van Amsterdam Zuidoost trilden om 1320 u de deuren minstens 10 seconden alsof er iemand aan de deurkruk rommelde.

      /  
  3. a.hulters

    Vreemd dat de provincie groningen niets gehoord heeft.
    je zou toch zeggen dat daar de gevolgen nog erger waren?

      /  
  4. Johanna

    @a.hulters Dat zou je wel zeggen inderdaad. Ik heb er geen verklaring voor, ben benieuwd naar hoe dat kan!

      /  
  5. a.hulters

    Waarom posten jullie mijn reactie niet? ik probeer iets te plaatsen maar wordt tegengehouden, gaat over de reactie van meneer G
    Met vriendelijke groet A.Hulters

      /  
  6. a.hulters

    Dit word wel direct gepost?

      /  
  7. a.hulters

    @G
    Ten eerste waarom geen naam? en een verwijzing van 2008 waar Groningen ook een soortgelijk iets heeft gehoord en ook Friesland, probeer je hiermee te zeggen dat dit 1 en hetzelfde is. Ruikt als disinformatie,
    op deze manier probeer je de aandacht afteleiden van dit incident.

    En als we even gaan redeneren, als een supersonischvliegtuig door de geluids barriere gaat, krijg je een sonic boom en deze verplaatsing van lucht/Trilling zou bij aankomst van een gebouw inderdaad trillingen kunnen geven, maar als er trillingen merkbaar zouden zijn zou je ook de sonic boom moeten kunnen horen, want de verschillende geluidsgolven die door het luchtvaartuig(sneller dan het geluid) zijn gecreeërd zijn overlappende geluidsgolven, die wij als mensen niet kunnen horen, maar waarnemen als een dondergeluid (sonic boom).

      /  
  8. a.hulters

    Dit gezegd te hebben kijk even hiernaar,( http://www.youtube.com/watch?v=GvtAElaDVz8 )is van mythbusters en ik doel niet op het brekende glas,
    Maar de knal en de afstand waarmee je pas ruiten breekt of trillingen krijgt.

    Dus als bijna heel friesland dit gevoeld heeft, waarom geen sonic boom en waarom trillen deuren ramen vloeren, voor 3 tot 4 seconden terwijl als de luchtverplaatsing aankomt, eenmalig zou de deur of het raam zou bewegen en niet blijven resoneren. Vergelijk het met de gangdeuren, doe de buiten deur open en gangdeur dicht, trek de buitendeur hard dicht en de gangdeur beweegt door de lucht verplaatsing.

      /  
  9. a.hulters

    Conclusie het was geen supersonisch vliegtuig dat door de geluids barrieëre gaat, omdat er geen sonic boom is geweest en daarbij al zou het dat wel zijn geweest zou het wel een heel groot object zijn geweest, sorry de uitleg van de overheid is wederom disinfo.

    Met vriendelijke groet A.Hulters

      /  
  10. a.hulters

    Dan maar zo in deeltjes, wist niet dat er een limiet van worden waren.

    Met vriendelijke groet A.Hulters

      /  
  11. a.hulters

    En dat daardoor deuren 10 seconden rammelen al helemaal niet, ik denk gewoon een aardbeving en ze willen geen paniek vanwege de gasvelden of weet ik wat, Hoofdoorzaak disinfo is bijna atijd geld of paniek onder de populatie.

    Met vriendelijke groet A.Hulters

      /  
  12. mi

    IK stond buiten mijn kerstlichtje te hangen. Het was ook in Balk te voelen. Er was geen vlietuig en geen explosie. Het voelde net als de trilling in 1989. Toen wisten ze ook niet wat het precies was.

      /  
  13. J.

    H.A.A.R.P.?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>