De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar

De Centrale As is waarschijnlijk later klaar dan gepland. Bij het begin van de aanleg van de weg werd december 2015 genoemd als streefdatum. Volgens gedeputeerde Sietske Poepjes zijn er echter zeventien eigenaren van grond die mogelijk het op een rechtszaak aan zullen laten komen waardoor de te onteigenen gronden pas in de zomer van 2015 beschikbaar zullen zijn. In dat geval is De Centrale As pas tijdens de herfst van 2016 klaar. De Centrale As is een snelweg tussen Nijega en Dokkum, die moet zorgen voor een kortere reistijd, minder uitstoot van uitlaatgassen, meer werkgelegenheid enzovoorts. Om De Centrale As is al veel te doen geweest, jarenlang is er gestreden door een groep mensen om de weg tegen te gaan. Dit is echter niet gelukt, waardoor tientallen mensen hun huis moesten verlaten. Onlangs werden er nog 400 bomen gekapt ten bate van de weg.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Provincie maakt fouten bij 350 onteigeningsverzoeken
Lees ook:Aanmelding voor negen kilometer lange handelsroute op Centrale As nu open
Lees ook:Vlaggen Admiraliteitsdagen Dokkum uitverkocht
Lees ook:16 november Wâldrock The Reunion
Lees ook:Twee jaar na brand wordt molen Windlust heropend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>