Friesland populairder geworden voor korte vakanties

Nederlandse toeristen associëren Friesland met name met watersport. Dit blijkt uit imago-onderzoek van Grontmij in opdracht van Fryslân Marketing. Steeds meer wordt Friesland ook geassocieerd met fietsen, natuur en weidsheid. 

Lekker eten

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat toeristen het erg belangrijk vinden dat zij ergens lekker kunnen eten en kunnen uitgaan. Hiermee associëren zij Friesland echter maar weinig.

Korte vakanties Friesland

De interesse om naar Friesland op vakantie te gaan is gedaald ten opzichte van het vorige imago-onderzoek, vier jaar geleden. In 2008 en in 2006 gaf 22% van de correspondenten aan Friesland te overwegen voor een langere vakantie. Nu is dat slechts 18%. Daar tegenover staat wel dat Friesland als bestemming voor dagtrips en korte vakanties meer belangstelling geniet; 48% overweegt een korte vakantie en bij 27% staat Friesland in de top 3 van bestemmingen voor dagtochtjes.

Gemiddelde leeftijd toerist

De leeftijd van de gemiddelde toerist die naar Friesland gaat is de afgelopen jaar gedaald. Nog is de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant; 51,4 jaar oud. In 2008 was dit een jaartje ouder.

Wendy van Dijk

25% van de ondervraagde personen gaf aan de politieserie ‘Moordvrouw’ met Wendy van Dijk te hebben gezien, waarvan Friesland het toneel was en welke flink gesubsidieerd werd door Fryslân Marketing. Van de kijkers is 9% positiever naar de provincie gaan kijken. 3% heeft door de serie een negatiever beeld van Friesland gekregen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

 

Lees ook:Tweede seizoen Moordvrouw niet in Friesland
Lees ook:Baanverlenging Eelde biedt Friesland mogelijkheden in toerisme
Lees ook:Jonge watersporter wil feest in Friesland
Lees ook:Omrop Fryslân Radio blijft marktleider in Fryslân
Lees ook:Ferwerderadiel veiligste gemeente van Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>