Baanverlenging Eelde biedt Friesland mogelijkheden in toerisme

Dit is dé tijd om te investeren in een toeristische toekomst voor Friesland. Lange vakanties van binnenlandse toeristen naar Friesland zijn op zijn terugloop, en daarom is het belangrijk om buitenlandse toeristen voor Friesland te winnen. Prachtige natuurgebieden te over, accommodaties en restaurants zijn volop in bedrijf, maar nu is het nog zaak dat de Friezen werkzaam in de toeristische sector gaan samenwerken én dat de buitenlandse toeristen naar de regio ‘gelokt’ worden.

Baanverlening Eelde 

De Kamer van Koophandel liet afgelopen jaar het European Tourism Futures Institute onderzoeken waar de mogelijkheden lagen voor Noord-Nederland. Met de baanverlenging van Groningen Airport Eelde is het niet allen voor Nederlanders makkelijker om naar het buitenland op vakantie te gaan, ook voor buitenlanders wordt het makkelijker om in Noord-Nederland op vakantie te gaan. Maar dan moet Noord-Nederland, en met name Friesland, wel wat doen om zich bij de buitenlandse toerist in de kijker te spelen.

Island Hopping & Eleven Cities tour

Om ondernemers in Friesland een zetje in de goede richting te geven heeft de Kamer van Koophandel 23 themareizen ontwikkeld die buitenlandse toeristen met verleiden om een korte vakantie te genieten in Friesland. Belangrijk voor Friese ondernemers is om naast het Duits en het Engels ook informatie in het Italiaans, Frans, Spaans en zelfs Russisch aan te bieden. Dit zou buitenlandse toeristen eerder naar Friesland trekken. De themareizen hebben onder andere titels als ‘Eleven Cities tour’, ‘Island Hopping’ en ‘Discover the Waddensea’.

Friesland in ontwikkeling

Op verschillende plaatsen in Friesland is men al flink bezig om Friesland in de kijker te spelen. Leeuwarden is in de running voor Europese Hoofdstad in 2018 en in Noord-Oost Friesland is men ‘Dwaande‘. Vooral het project 2018 zou veel buitenlandse toeristen kunnen trekken. De campagne Dwaande is nog voornamelijk ingesteld op de binnenlandse toerist.

Het ontwikkelen van toerisme in Friesland is erg belangrijk om banen te creëren en te behouden. Vele regio’s in Friesland hebben last van leegloop; jongeren en ouderen trekken naar het Westen om te wonen en te werken.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

 

Lees ook:Friesland populairder geworden voor korte vakanties
Lees ook:Jonge watersporter wil feest in Friesland
Lees ook:Fries van eeuwen geleden oorsprong van genetische afwijking
Lees ook:Provincie investeert 2 miljoen in verbeteren toerisme
Lees ook:Friesland gepresenteerd aan Chinese touroperators

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Baanverlenging Eelde biedt Friesland mogelijkheden in toerisme

  1. bram

    Ik vraag me af of friesland groot genoeg is om buitenlandse toeristen voor een lange vakantie te lokken. Zou me meer richten om bijvoorbeeld toeristen die toch al in nederland zijn voor een korte afzwaaier naar het noorden te interesseren

      /  
  2. Johanna Gercama Auteur

    He Bram! Bedankt voor je reactie. Het is denk ik maar net waar je als toerist naar op zoek bent. Ik woon zelf in Friesland en toen ik en mijn broertje en zus kleiner waren gingen wij geregeld twee weken op vakantie naar Bakkeveen of Appelscha. Dat verveelde niet snel. En toen bleven we slechts op 1 plaats. Ik stel me een lange vakantie voor buitenlandse toeristen zo voor: een of twee dagen kamperen bij de boer, een paar dagen uitwaaien op een van de eilanden (met eventuele dagtripjes naar andere eilanden), in vijf dagen langs de elfsteden, misschien nog een dag te zeilen en wellicht een evenement bezoeken (dat heeft Friesland zomers genoeg!). Ik denk dat je zo prima 2 weken kunt vullen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>