Provincie Friesland gedoogt kraken in boerderij

Bij Oude Willem wordt een leegstaande boerderij gekraakt, met gedoogtoestemming van de Provincie Friesland. De Provincie Friesland heeft een overeenkomst gesloten met de huidige bewoners, waarin staat dat zij gratis tijdelijk gebruik mogen maken van het oude pand. De boerderij is in een te slechte staat om verhuurd te worden. Het gebouw is dan ook reeds afgesloten van water, gas en elektriciteit. De krakers zijn bezig het pand en de tuin er omheen licht op te knappen.

Het is de bedoeling om met de tijd de oude boerderij te slopen en het landbouwgebied om te toveren in een natuurgebied. De boerderij staat in het hart van het nationaal park Drents Friese Wold en er zijn al langere tijd plannen om het landbouwgebied daar te veranderen in natuurgebied.

Lees ook:Bijzonder pand te koop: voormalig dorpshuis Westergeest
Lees ook:Garijper boerderij ‘Pleats fan it jier’
Lees ook:Onderduikerskelder na 70 gevonden
Lees ook:Geen Huis en Tuin-beurs in WTC Expo dit jaar
Lees ook:Provincie investeert 2 miljoen in verbeteren toerisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>