Bijzonder pand te koop: voormalig dorpshuis Westergeest

In Westergeest staat al een flinke tijd een bijzonder pand te koop. Tijd om dit pareltje eens even onder de aandacht te brengen, want het wordt hoog tijd dat dit pand een nieuwe bestemming krijgt! Aan de Eelke Meinertswei 2 staat een unieke boerderij uit de 17e eeuw, welke in 1974 zodanig werd verbouwd dat deze dienst kon doen als dorpshuis. Inmiddels heeft Westergeest een fonkelnieuw Multifunctioneel Centrum, en heeft de boerderij de functie van dorpshuis niet meer. Fokkema’s Pleats, zoals het voormalige dorpshuis heet, heeft enorm veel te bieden voor de koper. Het oorspronkelijke voorhuis van de boerderij heeft nog alle authentieke karakteristieke kenmerken van vroeger. Zo is er nog een bedstee, een schouw, een prachtige plankenvloer en een balkenplafond. Het voorhuis is een Rijksmonument. In de rest van de boerderij zijn er verschillende zalen, waaronder één grote zaal die altijd is gebruikt voor feesten en partijen. Nieuwsgierig geworden naar dit pand met ruime parkeergelegenheid? Kijk dan eens op Funda. De boerderij wordt aangeboden voor 295.000 euro kosten koper (originele vraagprijs was maar liefst 100.000 meer!) via Wijmenga Makelaars & Taxateurs.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Provincie Friesland gedoogt kraken in boerderij
Lees ook:Uniek pand te koop in Dokkum: voormalige distilleerderij van Sonnema Berenburg
Lees ook:Garijper boerderij ‘Pleats fan it jier’
Lees ook:Westergeest viert 1250-jarig bestaan met reünie
Lees ook:Internationale oefening Frisian Flag van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>