Jack Bottleneck op Welcome to the Village festival in Leeuwarden

Het festival Welcome to the Village dat op 17, 18 en 19 juli plaats gaat vinden in natuurgebied De Groene Ster bij Leeuwarden heeft vandaag twaalf nieuwe acts bekendgemaakt die op komen treden op het festival. Tussen al deze namen, die voornamelijk uit het buitenland komen, valt één naam in het bijzonder mij op: Jack Bottleneck.

Muziek als noodzaak

Jack Bottleneck is van deze nieuwe namen namelijk degene die het minst ver hoeft te reizen. De rasmuzikant uit de Fryske Wâlden kan als hij wil de lijn 51 richting Leeuwarden nemen vanuit zijn woonplaats Rinsumageest. Jack Bottleneck mag dan al jaren muziek maken, optreden doet hij pas de laatste jaren met grote regelmaat, maar weinig op grote podia. De kans is groter dat je Jack tegenkomt in de intieme setting van een thuisconcert of een zondagmiddagconcert in bijvoorbeeld het kerkje van Sibrandahûs. Het mooie aan het festival Welcome to the Village is in mijn ogen dat de liefde voor muziek voorop staat, en wat dat betreft past Jack Bottleneck volledig binnen de line up. Jack zei zelf eens in een interview met het Nieuwsblad NOF: ‘Muziek is niet alleen mijn grootste hobby, het is ook een noodzaak, het is voor mij een manier om te uiten maar ook om op de rails te blijven’.

‘Smachtend naar whiskey’

De programmeurs van Welcome to the Village omschrijven Jack Bottleneck als volgt: ‘Hij is rauw, authentiek en muzikaal. Hij geeft aan deze woorden een eigen invulling met z’n eigenzinnige mix van Country, Blues en Americana. Zijn repertoire bestaat deels uit eigen nummers, maar ook werk van zanglegendes als Tom Waits en Rory Gallagher. Maar welk liedje hij ook zingt, iedere keer waan je je op een Amerikaanse veranda, smachtend naar een glas whiskey’.

De andere namen die vandaag bekend gemaakt werden zijn Villagers, Circa Waves, Orange Goblin, The Pains Of Being Pure At Heart, Lonely Kamel, Tourist LeMC,Citizens!, God Damn, Gospel Sessions, Rats on Rafts en Tenfold.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:9 nieuwe namen voor Welcome to the Village-festival
Lees ook:Welcome to the Village maakt nieuwe namen bekend
Lees ook:Welcome to The Village contracteert The Boxer Rebellion
Lees ook:Django Django één van de headliners op Welcome to the Village (15-17 juli)
Lees ook:Eerste namen Welcome to the Village-festival bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>