Django Django één van de headliners op Welcome to the Village (15-17 juli)

Het is een goede morgen voor de festivalgangers die reeds hun kaartje hebben gekocht voor het festival Welcome to the Village (15-17 juli). Het festival bij Leeuwarden komt vandaag met tien nieuwe namen, waaronder headliner Django Django.

Daarnaast staan ook deze negen acts op het programma: together PANGEA, Konono No.1, Alex Vargas, Jake Isaac, HATY HATY, Hackensaw Boys, Beaty Heart, Los Pirañas en FEWS. Eerder werd al de komst van onder andere Tinariwen en Fresku aangekondigd voor het festival.

Muziekprogrammeur Peter Dijkstra licht het programma toe: ‘We zijn ontzettend blij met onze eerste headliner Django Django, en minstens zo blij met hoe de line-up zich vormt. Waar veel festivals alleen maar grote namen programmeren, kiezen wij bewust voor het ontdekken van muziek uit alle werelddelen. Door met Europese scenes, programmapartners en publiek ons programma samen te maken ontdekken we zelf continu nieuw talent.’

Samen maken

Bijzonder aan Welcome to the Village is dat het publiek kan meedenken over de programmering door een suggestie achter te laten in de Grote #wttv16 Suggestielijst. Die lijst, te vinden op de festivalsite, is al door meer dan driehonderd bezoekers ingevuld. De programmeurs reageren daarbij op die suggesties. Zo kan het publiek zien welke programmakeuzes worden gemaakt, en waarom.

Welcome to The Village

Van 15 tot en met 17 juli staan ruim honderd (inter)nationale acts, goed eten, kunst, theater, innovatie en design op het podium in een groen en waterrijk natuurgebied net buiten Leeuwarden. De entreeprijs blijft met €85,- voor een weekendkaart gelijk aan voorgaande editie.

Alle bevestigingen tot nu toe

Django Django (SCO), Tinariwen (MLI), Fresku (NED), Fanfare Ciocarlia (ROU), Lonely the Brave (ENG), together PANGEA (USA), Alex Vargas (ENG), Hot 8 Brass Band (USA), Konono no.1 (CGO), Protomartyr (USA), Jake Isaac (ENG), HATY HATY (NED), bewilder (NED), East Cameron Folkcore (USA), Hackensaw Boys (USA), Tal National (NIG), Loyle Carner (ENG), Die Nerven (GER), Beaty Heart (ENG), Protection Patrol Pinkerton (BEL), Los Pirañas (COL), FEWS (ENG), Hypochristmutreefuzz (BEL), The Lytics (CAN), Canshaker Pi (NED)

Django Django is één van de headliners op Welcome to the Village

Lees ook:Welcome to The Village contracteert The Boxer Rebellion
Lees ook:Welcome to the village-festival verbouwt groente voor het festival
Lees ook:Gratis ticket Welcome to the Village voor mensen met groene vingers
Lees ook:Noodweer lijkt mee te vallen, Welcome to the Village wordt hervat
Lees ook:Harkemase Boys verliest met 0-8 van NEC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>