Uittip 19 april: Slach om ‘e Mar Burgum

Ben je al die recreatieloopjes een beetje zat en wil je voor de verandering gaan presteren? Dan is de Slach om ‘e Mar in Burgum komende zaterdag vast iets voor jou. Rondom het Burgumermar is een halve marathon uitgezet.

Naast de halve marathon, wordt ook ieder jaar een route over ongeveer vijf en ongeveer elf kilometer uitgezet. De vijf kilometerloop is bedoeld voor de kinderen van de basisschoolleeftijd en een groep verstandelijk gehandicapten uit Burgum en omstreken. De elf kilometer is een alternatief voor allen die de grote ‘Slach’ nog niet zien zitten.

Met de Slach om ‘e Mar wordt ieder jaar geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel Stichting Shoma, dat werkt aan beter onderwijs in Tanzania.

Naast het aanmoedigen van de lopers kunnen toeschouwers hun tijd verdrijven op de lifestyle beurs Fair Oars, die rondom de start bij De Pleats plaatsvindt. Ruim vijftig duurzame bedrijven presenteren zich hier. Ook zal hier een optreden zijn van Iris Kroes.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:3 november Berenloop Terschelling
Lees ook:Eenmalig en uniek: halve marathon en andere sporten op De Centrale As
Lees ook:Deelnemer overlijdt tijdens Adventurerun Ameland
Lees ook:Geen Huis en Tuin-beurs in WTC Expo dit jaar
Lees ook:Crowdfunding voor zeeforellen voor het Lauwersmeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>