Crowdfunding voor zeeforellen voor het Lauwersmeer

Er is een crowdfundingactie in het leven geroepen om 1000 grote zeeforellen uit te kunnen zetten in het Lauwersmeer. Dat meldt Omrop Fryslân. Het is de bedoeling dat deze zeeforellen komend voorjaar uitgezet worden in het Lauwersmeer. Voor tien euro kunnen mensen via de website zeeforel.nl een zeeforel doneren. De actie is onderdeel van een groter project om zeeforellen terug te krijgen in het Lauwersmeer. Vorig jaar zijn er al duizend grote zeeforellen uitgezet in het Lauwersmeer. Met het project hoopt men dat het Lauwersmeergebied populairder wordt bij sportvissers. Het project gaat over grenzen heen; ook in Drente zijn al 5000 kleine vissen uitgezet. Om het Lauwersmeer rijker aan zeeforel te maken worden ook sloten in Groningen en Drente geschikt gemaakt voor de vissen. Zo worden er bijvoorbeeld sluizen aangepast zodat vissen er langs kunnen.

Het complete plan bestrijkt een periode van vijf tot tien jaar waarin ieder jaar nieuwe vissen worden uitgezet. Over tien jaar is het de bedoeling dat de natuur het zelf overgenomen heeft.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Al meer dan 50% binnen voor autocrossfilm ‘Rûchhouwers’
Lees ook:Uittip 19 april: Slach om ‘e Mar Burgum
Lees ook:Tienjarig bestaan Wetterskip Fryslân wordt gevierd met open dag
Lees ook:Alternatief filmfestival door vrijwilligers
Lees ook:Noodweer lijkt mee te vallen, Welcome to the Village wordt hervat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>